INFO

Esittely

Kasvatamme pienimuotoisesti kleinspitzejä ja joskus voi tulla myös joku mittelpitzikin. Kasvattajakurssin Anneli suoritti syksyllä 2004 ja jatkokurssin maaliskuussa 2005. Kennelnimen Anneli sai keväällä 2005. Jenny on käynyt kasvattajakurssin kesällä 2022. Jenny on kasvanut "koiran karvat suussa" ja oppinut äitinsä rinnalla kasvatus toiminnasta. Kasvatamme nykyisyydessä yhdessä ja tulevaisuudessa kennelnimen on tarkoitus siirtyä sukupolvelta seuraavalle. 

Koiramme ovat ensisijaisesti perheemme jäseniä, ystäviä, lenkki-, harrastuskavereitamme, ilomme ja surumme jakajia. Ennen kaikkea rakkaita sydämenvaltaajia.

Pidämme ensisijaisen tärkeänä pentuetta suunnitellessa rodun ominaisuuksien ja terveyden säilyttämistä. Pidämme tärkeänä nartun ominaisuuksien kriittistä tarkastelua mahdollisena jalostuskoirana, onko nartulla annettavaa rodulle ja onko se rodunomainen. Millainen synnyttäjä ja emo narttu on ollut, kannattaako sillä tehdä useampaa pentuetta. Välillä on hyväksyttävä, ettei kaunis hyvin pärjännyt näyttelykoira ole mahdollisesti paras mahdollinen jalostuskoira. Urosta valitessa otan huomioon uroksen terveyden, luonteen,ulkonäön, värien suhteen myös mahdollisen geeniperimän.


Käymme toisinaan näyttelyissä, joista meidät voi tavoittaa. Olemme myös pätevöityneitä kehätoimitsijoita, joten meidät saattaa myös tavata näyttelyissä töistä.


Anneli on jäsenenä mm. seuraavissa yhdistyksissä:

* Suomen Pienpystykorvat ry

*Suomen Kennelliitto

*Suomen Koirankasvattajat ry (SuKoKa)

Jenny 

* Suomen Pienpystykorvat ry

*Suomen Kennelliitto

Vil Meerom Zirella
Vil Meerom Zirella

Pennut:

Pennut kasvavat perheemme keskellä vapaasti touhuten, perheemme muihin koiriin tutustuen. Näin ollen ne ovat jo hyvin pienestä pitäen perheen eri askareissa mukana. Tärkeimpänä pidämmekin pentua myydessä, että pentu saa hyvän rakastavan kodin, jossa se saa aikaa, rakkautta ja kunnon käytöskasvatuksen. Missä se saa olla osa perhettä, osallistua perheen askareisiin, iloihin, suruihin ja eri aktiviteetteihin.

Pennut myydään kennelliiton kaavaketta käyttäen, eläinlääkärin tarkistamina, sirutettuina ja useaan kertaan madotettuina. Pennut saavat mukaansa pentukansion, pentupaketin ja kasvattajien tuen uuteen kotiin viemisiksi.


D-Pentue
D-Pentue
Z-Pentue
Z-Pentue

Historiaa tiivistettynä:

Annelin lapsuuteen kuului kirjava joukko puhdasrotusia koiria, sekä pari monirotuista koiraa. Tästä syntyi rakkaus koiriin ja ensimmäisen oman koiran Anneli hankki heti ensimmäiseen omaan kotiinsa. Caro oli saksanpaimenkoiran ja dalmatiankoiran risteytys. Caro menehtyi tapaturmaisesti, jonka jälkeen Anneli alkoi miettiä itselleen rotukoiraa. Rodun tuli olla lapsiystävällinen, isoihin koiriin tottuneena myös kookkaampi rotu oli ensisijainen. Naapurissa oli Newfoundlandinkoiria, joihin pääsi tutustumaan. Rakastuin niiden luonteeseen, ulkonäköön ja iloisuuteen. Ensimmäisen newfoundlandinkoira FIN & EST Mva Windridges Dimitri "Ville" Anneli ostikin vuonna 1998 . Toisen nöffin vuonna 2000. Uusin tulokas oli ihana ruskea Vaskipuron Merenneito "Meeri", josta tuli myös kenneliin kantanarttu. Newfoundlandinkoiria kasvatettiin yhteensä neljä pentuetta vuosina 2005-2010. Newfoundlandin kasvatus loppui linjoissa olleen sydänsairauden ja myöhemmin ostettujen narttujen huonon terveyden myötä. Rakkaus rotuun on kuitenkin säilynyt. 

Windridges Dimitri
Windridges Dimitri

Perheeseemme muutti ensimmäinen Kleinspitz narttu marraskuussa 2010. Tämä kleinspitz on Jennyn itselleen ostama junior handler kumppani. Tämä narttu on FI & RO & EE & LV &LT &BALT MVA&FI VMVA BY VMVA & RO VMV& LT VMVA& LV VMVA&EE VMVA&BALT VMVA  Tytti "Inka", joka on ylittänyt kaikki odotuksemme. Tämän nartun ainosta pentueesta (Z-Pentue) jätimme kotiin kasvamaan tytöt, jotka myös yllättivät menestyksellään meidät iloisesti. Vuosien myötä on kleini kantamme kasvanut perheessämme ja nykyisellään perheeseemme kuuluu ainoastaan kleinspitzejä. Olemme saaneet huomata, että Kleinspitz on kooltaan pieni,suhteisen pitkäikäinen, kestävä, mutta täyttää ison koiran mitat luonteensa ja rohkeutensa ansiosta.

Tytti
Tytti

Petäjistönkatu 19 50100 Mikkeli
Nuijamiestenkatu 10as 1a 50100 Mikkeli 
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita