ROTUMÄÄRITELMÄ

Kleinspitzit kuuluvat FCI ryhmään 5 pystykorvat ja alkukantaiset koirat. 

LYHYT HISTORIAOSUUS: Saksanpystykorvat polveutuvat kivikautisesta suokoirasta (Canis familiaris palustris Rütimeyer) ja hieman myöhemmästä koiratyypistä, jota on löytynyt Euroopan pronssikautisten paaluasutusten yhteydestä. Se on vanhin Keski-Euroopan koiraroduista, ja näistä on sittemmin kehittynyt monia eri rotuja. Wolfsspitz tunnetaan muissa kuin saksankielisissä maissa nimellä keeshond. 

Yleisvaikutelma: Saksanpystykorvissa ihastuttaa niiden kaunis karvapeite. Runsaan aluskarvan vuoksi peitinkarva on pystyssä. Erityisen huomiota herättäviä ovat runsas, harjamainen kauluri ja tuuheakarvainen, terhakkaasti selän päällä oleva häntä. Kettumainen pää, tarkkaavaiset silmät ja pienet, teräväkärkiset ja toisiaan lähellä olevat korvat antavat näille pystykorville ominaisen pirteän ulkonäön. 

KÄYTTÄYTYMINEN / LUONNE: Aina valpas, eloisa ja poikkeuksellisen uskollinen omistajalleen. Se on hyvin oppivainen ja helppo kouluttaa. Luontainen epäluuloisuus vieraita kohtaan ja puuttuva metsästysvietti tekevät siitä ihanteellisen seura- ja perhekoiran ja pihan vartijan. Se ei ole arka eikä aggressiivinen. Säänkestävyys, sinnikkyys ja pitkäikäisyys ovat sen erinomaisia ominaisuuksia.(Lähde)

Tarkemmat määritelmät rodusta ja väreistä voit käydä lukemassa Pienpystykorvat Ry:n sivuilta. Sekä Ulkomuototuomarit materiaaleista löytyy kuvien kanssa pohdintoja rodusta. Värit kuvien kanssa esiteltyinä Suomen Kääpiökoirat Ry:n sivuilla. 

Petäjistönkatu 19 50100 Mikkeli
Nuijamiestenkatu 10as 1a 50100 Mikkeli 
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita